47953704873_6a72f2e6e9_o
Erik Steenhart

Erik Steenhart

160 leerlingen bij kick-off van Flevoland Fietst Tegen Kanker 2020

In het Agora theater in Lelystad was maandagavond de kick-off van de actie Flevoland Fietst Tegen Kanker. Dit jaar doen 160 leerlingen van acht verschillende scholen uit Flevoland mee.

De deelnemers fietsen voorafgaand aan de inzamelactie van stichting Alpe d’HuZes tegen de berg Alpe d’Huez in de Franse Alpen op, om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. De rest van week doen ze vrijwilligerswerk tijdens Alpe d’HuZes.

Wat ooit begon als een actie van één school uit Lelystad is inmiddels uitgegroeid tot een evenement dat voor de achtste keer gehouden wordt. “Ja bizar, zoveel deelnemers! We zijn er heel trots op”, vertelt organisator Boyd Besselink. “Ik kijk er al naar uit om naar Frankrijk te gaan met deze groep. Ik ben apetrots.”

“Ik heb er heel veel zin in”, vertelt Maaike van der Linden: “Ik doe mee zodat ik anderen kan helpen en zodat kanker leefbaar kan zijn. Mijn tante heeft ook kanker. Het is best emotioneel maar ik denk dat het heel erg leuk wordt.”

Heftig
“Mijn moeder is gediagnosticeerd met kanker. De tumor is weg. Ze is aan het herstellen maar het is wel heftig geweest”, vertelt Bente Hoogstede. “Ik doe mee omdat ik er graag ben om mensen te motiveren en te steunen. Mijn moeder is er ook bij. Dus het wordt wel emotioneel, denk ik.”

Tijdens de vorige editie werd ruim 25.000 euro opgehaald door de deelnemers van Flevoland Fietst Tegen Kanker. Dit bedrag is vervolgens gedoneerd aan de stichting Alpe d’HuZes die toen in totaal bijna 12 miljoen euro ophaalde. De Alpe d’HuZes-koersweek volgend jaar is van zondag 31 mei tot en met vrijdag 5 juni.

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/175927/160-leerlingen-bij-kick-off-van-flevoland-fietst-tegen-kanker-2020#