”Opgeven is geen optie”


Foto KevinKevin de Vries (15 jaar) beklimt net als alle andere deelnemers de Alpe d’Huez. Kevin heeft net als alle andere ook zijn eigen reden om mee te doen aan dit project. Kevin doet vooral mee aan dit project om zijn vader te steunen. De vader van Kevin heeft zijn beide ouders verloren aan de gevolgen van kanker (de opa en oma van Kevin zelf). ‘Ik doe het vooral voor mijn vader want die heeft het de afgelopen tijd erg zwaar gehad’ vertelde Kevin.  Ondanks dat het in 2005 gebeurde heeft de vader van Kevin het nog steeds zwaar met het verlies. Kevin merkt dit vooral op de trouwdag van zijn ouders en de verjaardagen, hij merkt dat zijn vader die dagen altijd wat minder lekker in zijn vel zit dan anders.

Vandaag was de dag van de beklimming, de beklimming beviel Kevin veel zwaarder dan gedacht. Hij had van zijn ouders meegekregen om in een groepje naar boven te gaan. Zo heb je afleiding en kan je steun zoeken bij elkaar. Kevin dacht een goed groepje gevonden te hebben, tijdens de beklimming bleek het groepje echter te langzaam te fietsen vanaf dat moment heeft Kevin zijn beklimming zonder groepje doorgezet. Verder verliep de beklimming goed, Kevin behaalde de top in 3 uur. Maar laten we vooral niet vergeten dat de prestatie die onze toppers hebben geleverd enorm is en dat wij daar alleen maar trots op kunnen zijn.

De training is anders dan anders, Kevin zit in Lelystad op school maar woont zelf in Dronten. Kevin fietste op maandag, woensdag en vrijdag van zijn huis naar school, een afstand van ruim 30 kilometer. Dinsdag en vrijdag trainde Kevin niet en dit zodat zijn lichaam kon rusten, hij vervolgde zelf ‘iedere dag trainen is niet goed voor het lichaam’. Verder heeft Kevin veel hardgelopen om zo in vorm te komen voor de beklimming. De training in Frankrijk verliep erg zwaar, Kevin had net voor de training kramp in zijn benen gekregen,  hierdoor  verliep de training niet zoals gewild.

Het hoogte punt van de week moet er nog aan komen volgens Kevin; namelijk het vrijwilligerswerk tijdens de koersdagen. Hij verwacht dat het een top week wordt en dat er allemaal leuke en gezellige activiteiten worden ondernomen. Maar als hij terugkijkt op de afgelopen dagen dan is dat vooral de finish boven op de berg van Alpe d’Huez. Kevin sloot het interview af met de magische woorden; ‘Opgeven is geen optie’.