Monique Dudink


Mensen vragen, waarom blijf je dit doen, ben je het nooit zat. In 2012 werd ik ziek, er groeide iets raars in mijn alvleesklier. Na een zware operatie aan maag, darm en het rare ding plus de helft van mijn alvleesklier, begon een hele lange weg van herstel. Bij nader onderzoek bleek het om een cyste met kwaadaardige cellen te gaan, bij niet verwijderen, een levensduur van max 5 jaar. Inmiddels is het 2018 en ben ik al vier jaar de alpe op geweest. Dus het antwoord op de eerdere vraag is: Nee, ik ben het nooit zat en ik geef het nooit op. Ik ben vroegtijdig geholpen en ik ben nooit meer helemaal gezond maar ik leef en dat doe ik met alle liefde en kracht die ik heb met mijn hele gezin en sinds dit jaar ook als lid van een prachtig team, FFTK. Ik hoop dat we met zijn allen genoeg bij elkaar fietsen en lopen zodat iedereen vroegtijdig geholpen kan worden en dat er niemand meer hoeft te overlijden aan kanker.