Aeres VMBO/MBO Almere

Aeres VMBO/MBO Almere

doet mee sinds 2016

Aeres VMBO/MBO Almere

Flevoland Fietst Tegen Kanker (FFTK) wordt in juni 2020 voor de 5e keer binnen de school georganiseerd. Het project bestaat overigens al langer, Een activiteit die veel van de school vraagt maar ook veel oplevert. Medewerkers en leerlingen die meegaan bereiden zich uiterst consciëntieus voor op dit zware sportieve en zware mentaal en emotionele evenement.

Er wordt geld opgehaald voor Stichting Alpe d’HuZes. Prima natuurlijk. Er kan niet genoeg geld opgehaald worden en beschikbaar worden gesteld om deze vreselijke ziekte “ te lijf te gaan”.
Echter, het levert elke groep elk jaar weer een schat aan indrukken en ervaringen op die naast het ingezamelde geld ook van onschatbare waarde zijn in ieders leven en zeker in die van onze leerlingen in hun ontwikkeling naar jong volwassenen.
Leerlingen die een week zijn mee geweest naar Alpe d’Huez vergeten deze ervaring nooit meer en geven terugkijkend op hun schoolperiode bij ons aan deze ervaring als een van de mooiste en belangrijkste in hun schoolcarrière te zien.

Met vriendelijke groet.

Bauke Houtsma
Directeur

Het begeleiders team van Aeres VMBO AlmereThomas memeoji

Thomas Bolleurs

Docent Biologie


Dit jaar heb ik het geluk dat ik het bonuslid ben van het team! Voor de derde keer ga ik mee naar Frankrijk, om samen met leerlingen en  verhalen te delen en bij te dragen aan een fantastische Alpe d’Huzes week. Ik kijk vooral uit naar de klim op zondag en de magische koersdag op donderdag.


Anita memeoji

Anita Smit

Docent Wiskunde


FFTK 2019 was magisch. Ik ben voor het eerst een berg op gefietst en heb een week lang een geweldig gevoel van geluk, trots, verdriet en saamhorigheid mogen delen met leerlingen, collega’s en mijn familie. Ik ben ontzettend blij dat ik, met mijn familie en mijn (mentor)leerlingen, ook in 2020 erbij mag zijn.


Sylvia memeoji

Sylvia Roos

Docent Maatschappijleer


Dit schooljaar ben ik begonnen als docent maatschappijleer op Aeres VMBO Almere en direct werd ik gegrepen door het project FFTK.
Ik beschouw het als een eer om deze prachtige leerlingen te mogen begeleiden tijdens hun route naar Alpe d’huez.
Dit zal voor iedereen een ervaring worden om nooit meer te vergeten en dat geldt absoluut ook voor mij.

Erik memeoji

Erik Steenhart

Roostermaker


Ben Boyd nog altijd dankbaar dat hij mij deze kans heeft gegeven. In 2016 was ik er voor het eerst bij en was eigenlijk meteen verkocht. Met de bus de camping oprijden voelt als thuiskomen. Ik hoop nog vele jaren mijn steentje bij te mogen/kunnen dragen aan dit fantastische project.


 

Irene memeoji

Irene Kettenburg

Docent Wiskunde


Sinds ik in 2016 voor het eerst ben meegegaan, heb ik geen jaar overgeslagen om erbij te zijn. Ieder jaar word ik gegrepen door het enthousiasme en de overgave van iedereen die meedoet aan dit mooie project. De komende editie wordt zeker weten weer fantastisch.


Tom memeoji

Tom van den Eijnden

Docent M&M


Ik kijk uit naar de week in Frankrijk, naar de avonturen die we daar gaan beleven, de verhalen die we met elkaar gaan delen en het feest van het leven wat we daar met elkaar gaan vieren. Dit alles om ons steentje bij te dragen om kanker niet langer een dodelijke ziekte te laten zijn.


Boyd memeoji

Boyd Besselink

Docent Sport & Bewegen


Al jaren ben ik verbonden met FFTK en voor mij is het, iedere editie, een voorrecht om onderdeel te zijn. Voor velen een onvergetelijke ervaring, voor mij een onderdeel van mijn leven.
De Leerlingen van Aeres VMBO Almere