Alpe d’HuZes


Alpe d"HuZes 2015 - foto Frank van Engelen

Alpe d”HuZes 2015 – foto Frank van Engelen

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Onder het motto ”opgeven is geen optie!” beklimmen zij op één dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’’Huez. Vanaf de eerste keer in 2006 gebruikt Alpe d’huZes de opgehaalde sponsorgelden volledig voor het realiseren van hun doelstelling. In deze jaren heeft Alpe d’huZes al ruim 130 miljoen euro opgehaald voor het onderzoek naar kanker.

Alpe d’HuZes is opgericht met als doel de onmacht die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht. Dit doen ze door met zoveel mogelijk mensen steeds weer de grenzen van het mogelijke te verleggen. Zij geloven dat je de grootst mogelijke voldoening bereikt als je je met hart en ziel inzet voor een ander.

Flevoland Fietst Tegen Kanker wil dit fantastische evenement graag op eigen manier ondersteunen en gaat daarom op 6 juni 2017 vrijwilligerswerk doen. Wij hebben “onze klim” er dan al opzitten, want wij fietsen op 2 juni. Een unieke kans voor leerlingen om als vrijwilliger bij te kunnen dragen aan dit fantastische evenement. Het wordt beslist voor alle deelnemers een onvergetelijke ervaring.

Meer informatie over Alpe d’HuZes kunt u vinden op www.opgevenisgeenoptie.nl