IMG_5595-1170x700
Redactie

Redactie

Arie Koomen, trotse ambassadeur van FFTK

Arie Koomen ken je misschien als cabaretier, maar hij is ook al 5 jaar trotse ambassadeur van FFTK. Hoe is hij ooit bij FFTK terecht gekomen en wie is Arie nou eigenlijk? Wij gingen in gesprek met onze ambassadeur en Boyd Besselink!

Arie Engel Koomen (48), is grafisch vormgever en comedian van beroep. Mensen kunnen hem kennen van onder meer televisieprogamma’s zoals; De Lama’s, Tequila, Night of Comedy en zijn caberetprogamma Arie en Silvester . Verder is Arie veel te vinden in het theater als stand-up comedian. “Ik kan mijn sleutels kwijt zijn terwijl ik aan het fietsen ben, terwijl mijn sleutels gewoon in mijn fiets zitten”, volgens Arie is dat een van zijn superkrachten.

Contact met FFTK
Tijdens Sta op tegen kanker is Arie voor het eerst in aanraking gekomen met Flevoland Fietst Tegen Kanker. Tijdens deze show in het Agora Theater in Lelystad waren ook onze oprichter Boyd besselink samen met Daan Kuijpers aanwezig in de zaal. Boyd en Daan besloten naar afloop van de avond riching de artiesten foyer te lopen, een plek waar zij eigenlijk helemaal niet hoorden te zijn. Toen ze voor de deur stonden kwam Koomen toevallig naar buiten gelopen. Er ontstond een spontaan gesprek. “Omdat Boyd en Daan zo enthousiast waren, werd ik zelf ook enthousiast en bleef ik met ze praten.” In het gesprek hebben ze besloten om een keer af te spreken en wat te praten met elkaar. Tijdens deze avond hebben Boyd en Daan ook nog gesproken met Jan Kooijman en Birgit Schuurman.

“Mijn vader was een boom van een kerel”

Beide ouders verloren
Arie heeft beide ouders verloren aan de gevolgen van kanker. Zijn moeder raakte hij kwijt toen hij 4 jaar oud was. Het ziektebeeld van zijn moeder kan hij niet meer goed voor zich halen, wel kan hij zijn moeder heel af en toe herinneren. Zijn vader overleed toen hij 21 jaar oud was. Arie heeft het ziektebeeld van zijn vader aan den lijve ondervonden. “Mijn vader was een boom van een kerel, ik had liever dat het knopje omging want dit sukkelen was niets voor hem.” Zijn zwager leefde kerngezond in tegenstelling tot zijn vader, beide zijn helaas overleden. Het is dus niet te voorspellen wie er kanker krijgt of niet volgens Arie. Vaak wordt er gezegd dat de sterkste overleefd, maar in het gesprek kwam naar voren dat het vaak om geluk draait. Het is vaak een kwestie van pech of geluk of je kanker de baas kan zijn of niet.

Goede doelen
Arie krijgt veel aanvragen om iets te doen voor een goed doel. Hij kan lang niet aan al deze aanvragen voldoen. Het goede doel waar hij zich voor in zal zetten en blijven doen is het KWF/Alpe d’HuZes en FFTK. In het gesprek wat volgde met Daan en Boyd kwamen ze met het idee om een benefiet avond te geven in de Agora, dit was in 2012. Vanaf toen heeft hij ieder jaar een show gegeven in de Agora en is hij ambassadeur geworden van FFTK. Hij vind de shows in de Agora altijd leuke en fijne avonden, “Het project is heel lokaal en dat maakt het fijn.” Ook dit jaar, nu FFTK 5 jaar bestaat, gaat Arie Koomen een grote show geven in het Agora. Hij kijkt vol verwachting naar het aankomende jaar!