18717441451_7fde1c0655_o-1170x450
Redactie

Redactie

“Dichter bij de hemel kom ik niet”

Flevoland fiets tegen kanker 2015,
Een avontuur, een beleving, een familie
Iets doen voor een ander is natuurlijk fantastisch en al helemaal op de manier zoals FFTK doet.
In 2015 deed ik mee aan FFTK en was ik dus voor het eerst betrokken bij deze fantastische organisatie.
Boyd zei eigenlijk als lolletje: nou je mag mee maar dan moet je wel een nummer voor FFTK schrijven. Ik heb er even over nagedacht maar dacht toen dat het wel mooi zou zijn om het nummer te baseren op het verhaal van Boyd zelf. Toen heb ik het nummer “Waar ben je mama” geschreven, om geld op te halen voor FFTK, maar vooral voor Boyd. Hij heeft FFTK opgezet om zo iets te kunnen doen voor een ander. Ik wilde hem daarvoor met dit nummer bedanken.

Ik ben in 2015 aangesloten bij FFTK, onder anderen omdat mijn vaders zus is overleden aan borstkanker. Sinds vorig jaar zijn de verhoudingen een beetje omgedraaid.
Toen was ze nog een “Vriendin” en nu voelt ze als mijn beste vriendin, ze kreeg te horen kwaadaardige cellen te hebben en moest de strijdt aangaan. Bepaalde ‘vrienden’ van haar vielen weg en ik was één van de mensen die haar wel graag wilde ondersteunen omdat ik onder andere door FFTK weet en alle verhalen die ik heb gehoord, wat de ziekte voor verandering kan brengen in je leven.

Het nummer: Dichter bij de hemel kom ik niet
Werd gespeeld in 2015, het eerste jaar dat ik betrokken was bij FFTK.
Op dat moment had mijn zus een knobbel in haar borst gevonden en zat ik erg overhoop bij de grote herdenking. Boyd trok me eruit en gaf mij het beste advies wat ik ooit heb gehad: “Je mag zo verdrietig zijn als je wilt, zo kapotgaan als je wilt, maar jij bent sterk genoeg om alles bij elkaar te houden.”
Uiteindelijk bleek het knobbeltje goedaardig te zijn en was de opluchting groot.
Nu zing ik het nummer: Dichter bij de hemel kom ik niet, samen met mijn vriendin Merel, ze is zo sterk dat ze na alles was ze heeft meegemaakt hier staat. Ze was dichter bij de hemel, Maar gelukkig staat ze nu dichter bij mij.