Een project voor, door en met leerlingen.

Boyd Besselink

Een dag als alle andere was wat ik verwachtte. Het bleek de dag te zijn die mijn leven voorgoed zal veranderen. “Boyd, wakker worden. Kom even mee naar beneden” Eenmaal beneden aangekomen staat mijn moeder huilend in de kamer en vertelt dat het ziekenhuis gebeld heeft. Het is niet goed, ze willen dat we daar naar toe komen om het nieuws te horen. Dit betekent niet veel goeds en eigenlijk wisten we het al. Kanker. In welke vorm en in welke staat wisten we niet, maar wij gingen er van uit dat deze ziekte, als een sluipmoordenaar, in mijn moeders lichaam aanwezig was. Mijn moeder had kanker. En nu? Helaas kon ze niet meer beter worden dus moesten we knokken voor tijd. Tijd die we samen konden benutten om dat nog te doen wat zij graag wilde. Samen zijn! Van elkaar genieten zolang het nog kon! Een moeilijke maar zeer waardevolle tijd. Je voelt je machteloos als je naast jouw geliefde staat die aan het strijden is tegen een ziekte die het, ondanks de harde strijd, uiteindelijk toch gaat winnen. Ik kon niks doen, enkel toekijken en zorgen dat de tijd die ze nog had zo aangenaam mogelijk verliep. Dit duurde tot 12 maart 2012 toen mijn moeder haar laatste adem uitblies.

In 2011 zag ik Alpe d’HuZes op het journaal. ”Kijk mam, dit wil ik voor jou gaan doen!” En in 2012 is hier ‘De Steiger Fietst Tegen Kanker’ uit voort gekomen. Dit is het verhaal waardoor dit project is ontstaan. Een verhaal dat wellicht vele van jullie zullen herkennen.

“Je voelt je machteloos als je naast jouw geliefde staat die aan het strijden is tegen een ziekte die het, ondanks de harde strijd, uiteindelijk toch gaat winnen.”

Het

Boyd
Marco S
Wiebe
Marco W
Cor

Het Team

Wesley
Araam
Noah
Tim
Victor
Dominique

Het Team

Brenda
Janke
Nina
Sjaan
Elske
Nancy
Femke
Kyle
Tim

Het Team

Erik
Elena
Videograaf
Social Media
Iris

Het Team

Ginny
Daniela
Caitlyn

Overige

Ginny Soedarso
Ginny Soedarso
Ginny Soedarso
Ginny Soedarso
Ginny Soedarso
Ginny Soedarso