1_9
Redactie

Redactie

FFTK 2020/2021, een bijzondere editie

We nemen u graag mee naar september 2019, het begin van FFTK 2020.De voorbereiding begint zoals bij ieder andere editie. Er wordt volop gepresenteerd en de inschrijvingen stromen binnen. 8 scholen hebben zich verbonden aan de stichting en het beloofd weer een indrukwekkend jaar te worden. We zijn er klaar voor!

Nu hoeven we u niet te vertellen in welke situatie we zijn beland vanaf januari/februari 2020.

Er kwamen maatregelen die in grote lijnen nog steeds van kracht zijn. We hebben FFTK 2020 moeten afblazen en de leerlingen moeten teleurstellen. Het vizier ging direct op FFTK 2021 met dezelfde groep. Vol enthousiasme vergaderde we, online, over hoe wij de editie in Frankrijk kunnen voorbereiden. Met natuurlijk in gedachte dat de maatregelen van kracht konden blijven. Helaas is dat zo op dit moment en hebben we de afgelopen weken intensief contact gezocht met alle deelnemers om te komen tot dit besluit.

FFTK 2021 wordt afgesloten in Limburg!


Vrijwilligers, docenten en deelnemers hebben via Zoom meetings hun mening mogen geven over de afsluiting van een bijzondere editie. Helaas kunnen we wederom niet naar Frankrijk afreizen en zullen we een gepaste afsluiting moeten bedenken. Leerlingen/studenten wachten al 1,5 jaar op een activiteit en hebben in die tijd een enorm bedrag ingezameld voor Stichting Alpe d’HuZes. De keuze naar aanleiding van de meningen van alle deelnemers is geworden om FFTK 2021 af te sluiten met een evenement in Limburg.

17,18 en 19 september 2021 zullen wij als Stichting Flevoland Fietst Tegen Kanker ons bevinden in het mooie Zuid-Limburg. Een aantal belangrijke activiteiten uit de week in Frankrijk zullen we nu in eigen land gaan beleven.

Vrijdag 17 september vertrekken we in de namiddag (exacte tijden en accommodatie worden zo snel mogelijk gecommuniceerd) met de bus vanuit Lelystad via Almere naar het mooie Limburg. Bij aankomst eten we samen en hebben we de welbekende bezinningsavond. Zaterdag 18 september fietsen we een, op maat gemaakte, route door het Limburgse landschap en sluiten we de fietsdag af met een BBQ en een feest. Zondag 19 september hebben we een verlaat ontbijt en sluiten we af met de chequeoverhandiging aan Stichting Alpe d’HuZes. We zullen rond 12:00 uur vertrekken en komen rond 15:00 uur weer aan in Almere en iets later in Lelystad.

Aanmelden voor de afsluiting van FFTK 2021 in Limburg

Deelnemers hebben een nieuwsbrief ontvangen met daarin een link waarmee zij zich kunnen aanmelden voor de afsluiting van FFTK 2021 in Limburg. Geen nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan nu een bericht naar redactie@fftk.nl.

Ouders, familie en vrienden zijn van harte welkom om op de zaterdag de deelnemers te ontvangen bij de finish. Uiteraard nog onder voorbehoud van de dan geldende maatregelen.

FFTK steunt Stichting Alpe d’HuZes

Afgelopen 1,5 jaar hebben de deelnemers van FFTK een astronomisch bedrag bij elkaar verzameld voor onderzoek naar kanker. Wij, als FFTK, steunen Stichting Alpe d’HuZes en zoals bekend gaat het opgehaalde geld daar naar toe. Op de zondag in Limburg zullen wij dan ook de cheque overhandigen aan een afgevaardigde van deze mooie stichting.