90868223_2770811343034490_8833487502862974976_n
Redactie

Redactie

FFTK 2020 gaat niet door :'(

Beste vrijwilligers en docenten,
Over 2 maanden en een paar dagen zou het zo ver zijn, dan zou ons avontuur in Frankrijk beginnen. Buiten ieders verwachting en invloed om heeft het coronavirus ons allemaal in zijn greep. Prioriteit is altijd iedereen zijn gezondheid en veiligheid.

Stichting Alpe d’HuZes heeft gisteren, 24 maart 2020, het wijze besluit genomen om de koersweek af te lasten. Flevoland Fietst Tegen Kanker gaat mee in dit besluit. Dit betekent dat wij eind mei 2020 niet naar Frankrijk gaan.

Dit is voor iedereen een grote teleurstelling. Vrijwilligers en docenten die zich het hele jaar hebben ingezet, sponsoren die de stichting steunen en uiteraard voor de deelnemers.

Dit betekent dat geheel FFTK 2020 wordt verschoven naar 2021. Wij hebben voor iedereen al een plekje gereserveerd voor FFTK 2021, iedereen heeft dus zeker de kans om FFTK te ervaren!

Dit betekend voor docenten en vrijwilligers het volgende:

  • Wij hebben voor iedereen al een plekje gereserveerd voor FFTK 2021! Kun je absoluut niet mee, dat is heel jammer. Maar laat het ons dan graag weten.
  • Wij willen uiterlijk 1 mei in beeld hebben wie er zeker mee gaan, bij wie dit onzeker is door bijvoorbeeld een vervolgopleiding en wie zeker niet mee kan. Er bestaat een kans dat er nieuwe deelnemers zich bij FFTK 2021 kunnen voegen. Uiterlijk 1 oktober moet van iedereen bekend zijn of hij/zij mee gaat.
  • Je hoeft niet nog een keer ticketgeld te betalen.

Dit betekent voor docenten daarnaast het volgende:

  • Alle scholen worden volgende week gebeld door het bestuur om de situatie toe te lichten.
  • Vervolgens beginnen wij vanuit het bestuur met de eerste inventarisatie van wie er mee gaan in 2021. Dit doen wij door alle deelnemers persoonlijk te bellen.
  • Deelnemers van dit jaar krijgen vanuit ons de kans om volgend jaar deel te nemen aan FFTK, ook als zij niet meer op de deelnemende scholen zitten. Zij ontvangen dan in de aanloop naar Frankrijk vanuit de organisatie informatie. In de week Frankijk zullen deze ‘oud’ deelnemers vallen onder de verantwoordelijkheid van de begeleiders van dit jaar. Voor sommigen scholen is deelname in 2021 nog onduidelijk, hopelijk dat in deze uitzonderlijke situatie de mogelijkheid bestaat om de inzet van de deelnemers van dit jaar (en ook zeker die van jullie!) te belonen in 2021.

Het wordt een bijzonder jaar voor ons allen. We gaan de Agora show verplaatsen naar eind 2020 (als de situatie het toe laat), we gaan een alternatieve kick-off plannen en we gaan weer een poging wagen om te gaan trainen in Limburg. Zodra hier meer informatie over bekend is krijgen jullie dit te horen.

Wij hopen zodra de situatie het toelaat een FFTK-meeting te plannen, het liefst nog voor de zomervakantie en anders vlak daarna.

We hopen op iedereen zijn begrip. Laten we er in 2021 een extra mooie editie van maken.

Met vriendelijke groeten,
Wiebe Bordes, Boyd Besselink, Marco Weernink en Marco Scholte
Bestuur stichting Flevoland Fietst Tegen Kanker