DSC04558
Erik Steenhart

Erik Steenhart

FFTK kerstmarkt groot succes

Lelystad – de sfeer op het Aurum college was op de avond van 17 december gezellig . De kerstmarkt van Flevoland Fietst Tegen Kanker (FFTK) werd op deze school georganiseerd, om geld op te halen voor de organisatie.

Het aantal bezoekers van de kerstmarkt liep op tot in de 300, veel meer dan eigenlijk verwacht was. Iedereen die op kerstmarkt liep, had het naar zijn zin en er was voor ieder wat wils. Er was live muziek, eten en drinken, en zelfs een fiets simulator om zelf ook te kunnen ervaren hoe het is om de Alpe D’Huez op te fietsen.

Eén van de meest succesvolle dingen van de avond, was toch wel de zelf geschreven en zelf gespeelde Frozen de musical, die kinderen van het Aurum helemaal zelf hadden voorbereid. De musical is drie keer gedaan in een lokaal van de school en tot drie keer toe zat het lokaal stampvol. De leerlingen zijn blij, “dit waren veel meer bezoekers dan we hadden verwacht!” zegt Ashley, die samen met een vriendin origineel met het plan kwam. “Het begon eigenlijk als een grapje, in de Nederlandse Literatuur les.” Dit grapje leidde tot drie shows op de kerstmarkt, met in totaal 100 bezoekers.

Op de kerstmarkt stond ook Marco van Esterik, die kerstbroden verkoopt. Hij is bakker van beroep, maar toen hij twee jaar geleden mee ging met FFTK raakte hij geïnspireerd. Hij richtte een organisatie op voor mensen met een phyllodestumor, een zeldzame vorm van borstkanker, om deze mensen de steun te geven die de dokters hen niet kunnen geven. Normaal gaan de broden die hij verkoopt naar zijn eigen organisatie, maar al het geld wat hij op de kerstmarkt krijgt, gaat naar FFTK.

Het geld wat in totaal is opgehaald op de avond is nog niet bekend.