KWF


KWF Kankerbestrijding is vastberaden om kanker zo snel mogelijk te verslaan. Ons ideaal is een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. Ons doel: minder mensen met kanker, meer mensen die genezen en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Om dit te bereiken werven we fondsen waarmee we onderzoek naar kanker financieren en begeleiden.

Onderzoek toont aan dat ongezonde leefgewoonten een belangrijke oorzaak zijn van kanker. Daarom beschermen we specifiek de jeugd tegen de schadelijke gevolgen van roken en geven we voorlichting over verstandig zonnen. Op het platform Kanker.nl ondersteunen we patiënten en hun naasten met betrouwbare en actuele informatie, forums van lotgenoten en lopende onderzoeken.

Daarnaast gebruiken we onze positie en ons netwerk om de effectiviteit van kankerbestrijding te vergroten. Om dat te realiseren proberen we het beleid van overheid, zorgsector en bedrijfsleven te beïnvloeden. Samen met wetenschap, zorgsector, overheid en bedrijfsleven én met onze 100.000 vrijwilligers en één miljoen donateurs, groot en klein, zorgen we ervoor dat er een dag komt dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker. Samen komen we steeds dichterbij.

Bas mulder Award

Bas Mulder was een van de vele jonge deelnemers van de Alpe d’HuZes en het toonbeeld van Goed, Gelukkig en Gezond leven met kanker. Ondanks lymfklierkanker wist hij de berg meerdere keren te bedwingen. Gedurende de 4 jaar van zijn ziekte wist hij mensen van alle leeftijden te inspireren en in te laten zien dat je altijd iets van je leven kunt maken. Hoe moeilijk ook en hoe kort soms. Aan wat je overkomt kan je veelal niets doen, aan hoe je ermee omgaat des te meer.
 ​BasMulder.jpg

Bas is op 9 september 2010 op 24-jarige leeftijd overleden. Ter ere van hem heeft de Stichting Alpe d’HuZes de Bas Mulder Award in het leven geroepen. Hiermee wordt jong wetenschappelijk talent gestimuleerd om baanbrekend onderzoek te verrichten en het uiterste van zichzelf te vergen. In creatieve en onafhankelijke zin. In geestelijk en fysiek opzicht. Nooit opgeven. Niet tijdens het leven en zeker niet tijdens het onderzoek.