download
Redactie

Redactie

Scenario’s voor een veilig en verantwoordt FFTK 2020

Beste deelnemer, vrijwilliger en sponsoren, 

We leven in een wereld die even lijkt stil te staan door het coronavirus. In de voorbereiding op onze week in Frankrijk zijn wij genoodzaakt om een aantal maatregelen te treffen. Zo is jullie bekend dat onze trainingsdag in Limburg helaas niet door kan gaan. Daarnaast is het zaak om de planning van de komende evenementen per dag/week te evalueren. Houd daarom heel goed de social mediakanalen van ons in de gaten en stel op tijd je vragen aan je begeleider of één van ons uit het bestuur. 

Als organisatie gaan wij uit van drie mogelijke scenario’s:

  1. Alpe d’HuZes gaat gewoon door op de geplande dag en er verandert niets aan onze week.
  2. Alpe d’HuZes wordt verplaatst naar later in 2020 en FFTK zal mee worden verschoven.
  3. Er wordt besloten dat Alpe d’HuZes dit jaar niet haalbaar is en we gaan ons richten op FFTK in 2021.

Het 2e en 3e scenario is waar we echt rekening mee moeten houden. Het is voor nu te vroeg om hier definitief maatregelen voor te nemen. We blijven ons voorbereiden zoals wij, en jullie, nu doen en zorgen ervoor dat wij er klaar voor zijn om eind mei naar Frankrijk te gaan en er een onvergetelijke week van te maken. Uiterlijk 1 april maakt Alpe d’HuZes bekend wat haar besluit zal zijn, wij zullen jullie daarna informeren over wat dit voor ons betekend.

Wanneer het 2e en 3e scenario van toepassing is brengt dit verschillende uitdagingen mee. Wij als organisatie willen dat als FFTK wordt verschoven naar later in 2020 of naar 2021 dat alle deelnemers van dit jaar de mogelijkheid krijgen om mee te gaan. Dit wordt een uitdaging om te regelen met de scholen, waar sommigen misschien niet eens meer op zitten. Je krijgt dus zeker de mogelijkheid om FFTK mee te maken, ook als het dit jaar niet door gaat. 

Zodra er meer informatie bij ons bekend is zullen wij dit communiceren. Zorg dat je niet onnodige risico’s neemt, blijf positief en wees bewust van de situatie. We houden jullie op de hoogte!